Deep Flow Technology is een technologie waarbij het gewas groeit op een vijver. De samenstelling van de vijver wordt volledig gestuurd door een waterklimaatinstallatie. In ons DFT-systeem worden de planten in een speciale drijver geplaatst die in het water ligt. De drijver is voorzien van speciale plantendragers waarin de plant boven het water hangt. Die dragers kunnen worden aangepast aan verschillende jonge plantvormen, waardoor het systeem toepasbaar is op veel verschillende plantensoorten. Door de flexibele hoeveelheid plantendragers op een drijver kan ook de dichtheid van het gewas worden gevarieerd. De drijvers zijn gemaakt van geheel geblazen plastic, namelijk polyethyleen. Dit plastic is zeer goed schoon te maken waardoor de kans op ziekte en bacteriële infecties wordt verkleind. Goed om te weten is dat de DFT technologie in sommige gevallen Deep Water Culture (DWC) wordt genoemd.

Voordelen DFT:
DFT systemen beschikken over een enorme warmte & koude buffer door de grote hoeveelheid water- en voedingsoplossing in de vijvers. Deze buffer wordt ook nog eens afgedekt worden door een laag isolerende floats en beperkt het energieverbruik voor verwarmen en koelen van de voedingsoplossing. De groei van het gewas is ongevoelig voor technische verstoringen; water en nutriënten zijn altijd ruim voldoende aanwezig.
De groei van het gewas is ongevoelig voor technische verstoringen; water en nutriënten zijn altijd ruim voldoende aanwezig.
Floats zijn ergonomisch ontworpen en geschikt voor handmatig en geautomatiseerde systemen.
Vijvers kunnen eenvoudig aangepast worden aan de dimensies van de kas.
Voeding, zuurstof en CO2 zijn onbeperkt voorhanden, waardoor het gewas maximale groei kan realiseren.

http://www.industrialproductsolutions.nl/wp-content/uploads/2018/01/DFT-website-pagina-800-x-600.jpg
http://www.industrialproductsolutions.nl/wp-content/uploads/2018/01/eikenblad-onder-800-x-600.jpg
http://www.industrialproductsolutions.nl/wp-content/uploads/2018/01/dft-float_botersla-800-x-600-1.jpg